Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finska pinnar

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En av mina favoriter sen jag var barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smöret och sockret vitt och pösigt. Tillsätt 5 dl vetemjöl och arbeta degen hastigt på bakbordet och lägg sedan degan kallt en stund. Rulla ut degen till smala längder, lägg dem tätt på bakbordet, pensla dem med vispat ägg och strö på hackad , oskalad sötmandel och lite pärlsocker. Skär rullarna rätt över i 4 cm långa bitar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och grädda kakorna i 225 grader i ca 10 min.
  2. Provbaka en kaka för att se om mjölmängden är lagom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.