Det här är ett lättbakat bröd smakar ej surt fast det är en surdeg i.
Instruktioner
- Dag 1:
Rör ihop rågmjöl , surmjölk och jäst och får stå i rumsvärme till nästa dag.
- Dag 2:
Blanda ihop alla dag 1 och dag 2 ingredienser och låt jäsa en stund, ca 30-40 minuter.
- Knåda degen lite och baka ut dem till bullar som man sedan plattar till ca ½ cm tjocka och 10 -15 cm stora .
Låt jäsa tills de bli gräddfärdiga.
- Nagga dem med en gaffel och sätt in dem i ugnen i 8-12 minuter inte för länge då blír de så skarpa.
- Rulla in dem i en handduk tills de har svalnat .
Ta en gaffel och stick in från sidorna och bryt upp dem bred på smör och de smakar juvligt gott.
- Gräddas i ca 250 grader, ca 10-12 minuter
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar