Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finskt rågbröd

 
Skriv ut

Det här är ett lättbakat bröd smakar ej surt fast det är en surdeg i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Rör ihop rågmjöl , surmjölk och jäst och får stå i rumsvärme till nästa dag.
  2. Dag 2: Blanda ihop alla dag 1 och dag 2 ingredienser och låt jäsa en stund, ca 30-40 minuter.
  3. Knåda degen lite och baka ut dem till bullar som man sedan plattar till ca ½ cm tjocka och 10 -15 cm stora . Låt jäsa tills de bli gräddfärdiga.
  4. Nagga dem med en gaffel och sätt in dem i ugnen i 8-12 minuter inte för länge då blír de så skarpa.
  5. Rulla in dem i en handduk tills de har svalnat . Ta en gaffel och stick in från sidorna och bryt upp dem bred på smör och de smakar juvligt gott.
  6. Gräddas i ca 250 grader, ca 10-12 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.