Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fish and chips

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här engelska klassikern är farligt god! Servera den i tidningspapper för att få den rätt känslan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
  2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
  3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
  4. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
  5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.
  6. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
  7. Upprepa samma procedur med potatisen.
  8. Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.