Den här engelska klassikern är farligt god! Servera den i tidningspapper för att få den rätt känslan.
Instruktioner
- Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
- Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
- Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
- Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
- Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.
- Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
- Upprepa samma procedur med potatisen.
- Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar