Det här är en hälsosam version av den engelska klassikern fish & chips med läcker remouladsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vänd potatisen i en skål med hälften av olivoljan. Lägg potatisen på plåten i ett lager. Ugnsstek cirka 30 minuter, vänd ofta, tills potatisstavarna är mjuka och gyllene. Ta av dem från plåten och håll dem varma.
- Vispa ihop äggvitor och bakpulver i en skål till ett vitt och fast skum. Rör ner majsena och resten av olivoljan.
- Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Vänd i äggvitesmeten, lägg dem på den bakpappersklädda plåten och ugnsbaka cirka tio minuter tills paneringen är gyllene. Ta ut fiskfiléerna, vänd dem i äggsmeten. Ugnsstek andra sidan cirka tio minuter tills filéerna är gyllene runt om, och fisken är färdig.
- Blanda gräddfil, pickles, kapris och gräslök till en jämn sås. Servera fisken med såsen och potatisstavarna.
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar