Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fish & chips med remouladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en hälsosam version av den engelska klassikern fish & chips med läcker remouladsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vänd potatisen i en skål med hälften av olivoljan. Lägg potatisen på plåten i ett lager. Ugnsstek cirka 30 minuter, vänd ofta, tills potatisstavarna är mjuka och gyllene. Ta av dem från plåten och håll dem varma.
  3. Vispa ihop äggvitor och bakpulver i en skål till ett vitt och fast skum. Rör ner majsena och resten av olivoljan.
  4. Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Vänd i äggvitesmeten, lägg dem på den bakpappersklädda plåten och ugnsbaka cirka tio minuter tills paneringen är gyllene. Ta ut fiskfiléerna, vänd dem i äggsmeten. Ugnsstek andra sidan cirka tio minuter tills filéerna är gyllene runt om, och fisken är färdig.
  5. Blanda gräddfil, pickles, kapris och gräslök till en jämn sås. Servera fisken med såsen och potatisstavarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.