Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i dillsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisk i dillsås är en svensk klassisk maträtt. Här tillagar vi fisken direkt i såsen. Servera fisken med kokt potatis och kokta grönsaker, t ex broccoli eller gröna bönor och en halv tomat så det blir fin färg på tallriken. I receptet utgår vi från färsk eller tinad fisk. Om fisken är frusen tar tillagningen längre tid. Är fisken tunna går tillagningen snabbare än vad som anges i receptet. Variera receptet genom att använda olika sorters fisk. Variera smaksättningen av såsen. Senapen och dillen kan uteslutas. Förslag på andra smaksättningar är persilja, gräslök, curry eller pepparrot. Blir det mat över passar den i matlådan. Fisken i dillsåsen kan frysas in.

Ingredienser

Instruktioner

Häll mjölk och mjöl i en kastrull och vispa tills vetemjölet har löst sig och det inte är några klumpar av kvar. Lägg i matfett, ½ tsk salt, svartpeppar, senap och dill. Sätt kastrullen på plattan. Sätt på värmen och rör hela tiden med en trägaffel efter botten tills såsen kokar. Sänkt till lägsta värme. Salta fisken med resten av saltet. Rulla rödspättafiléerna och lägg fisken i såsen. Sätt på locket på kastrullen. Låt det koka sakta i ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Fisken är klar när fiskköttet inte är genomskinligt längre eller när temperaturen i mitten av fiskbiten är 55 grader eller mer. Servera fisken och såsen med kokt potatis och sjudna grönsaker och tomat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.