Att tillaga fisk i paket av purjolök ger ett elegant resultat, men är trots det väldigt enkelt och gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär av rotfästet och bladlängderna på purjolöken. Ta av de yttersta bladen. Lossa försiktigt tolv fina blad som rymmer fisken och skölj dem väl. Blanchera bladen 2 minuter i lättsaltat, kokande vatten och sänk sedan ner dem i isvatten för att svalna.
- Spola av och torka fiskfiléerna. Skär dem i tolv lika stora bitar. Salta och peppra fiskbitarna och droppa över citronsaft.
- Rulla in varje fiskbit i ett purjolöksblad. Lägg paketen i en ugnsfast form med skarven nedåt. Häll över vitt vin och fiskbuljong. halvera lagerbladet och lägg det i formen. Täck över formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen, cirka 25 minuter.
- Smält margarinet i en kastrull och rör ner senapen. Tillsätt skyn från fisken och koka upp. Ta upp lagerbladen. Blanda majsena med crème fraiche och vispa ner blandningen i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Dra av dragonbladen från kvistarna, finhacka dem och rör ner i såsen. Lägg upp fiskpaketen på tallrikar och servera med senapssåsen.
Publicerat den
10 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar