Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk på planka med bacontopping

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hade tänkt göra vanlig panerad fisk med kall sås, sen önskade sonen fisk på planka så OK. Här är en ny variant. Lyxigt, lite tidskrävande men så gott i vardagen - och ungarna äter så gärna fisk när man anstränger sig så här...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra potatismoset. Pulver eller hemmagjort.
  2. Sätt på ugnen på 225-250 graders värme. Ta fram plankorna och olja in dom. Den tinade fisken kryddar du med pressad citron och favoritkrydda för fisk, jag använde Santa Maria Seafood & Fish (innehåller saffran, fänkål, peppar m.m.) Låt ligga en stund och dra åt sig kryddor och smak.
  3. Gör hollandaisesås (eller annan sås som du föredrar).
  4. På varje planka gör du en ram av potatismos, sen tar du fiskfilén o lägger i mitten, man får vika in en del av den vita firren ibland om de är långa. Kläm ned ngn tomatkvart, paprikabit etc i ramen. Skeda över såsen.
  5. NU täck med ngn skiva bacon per planka. Toppa med lite riven ost o persilja. In i ugnen. Titta efter ca 5-10 min o ha ev på mer riven ost, men man vill att baconskivan ska bli knaprig först.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.