Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk under löktäcke

 
Fisk under löktäcke Fisk under löktäcke
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En härlig fiskgratäng att göra på sommaren, då små fina färskpotatisarna finns. Rätten blir underbart saftig och kräver ingen sås.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform ca 20x30 centimeter. Tvätta potatisarna ordentligt men låt det mesta skalet vara kvar. Koka potatisen i lättsaltat vatten 5-10 minuter beroende på storlek. Skär svamparna i 4 klyftor och fräs i smör ca 10-15 minuter så de får fin stekyta. Lägg potatisen runt kanten av formen och fyll upp mitten med svampen. Krydda den upptinade fisken med citronpeppar och salt runt om. Lägg fisken ovanpå svampen och sprid över dillen. Hacka löken mycket fint och blanda i en skål med ströbröd, paprikapulver, salt och svartpeppar. Rör i citronsaft och grädde så det blir en massa som omgående breds över fisken. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter så ytan har en fin brun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.