- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Servera med en god sallad till
Instruktioner
- Koka vin (spara några matskedar), fiskbuljong, salt, hel peppar, lagerblad och några purjolöksringar ca 10 minuter under lock.
- Lägg fiskfiléerna löst i en annan kastrull, sila den heta lagen och sjud fisken mycket sakta ca 10 minuter.
- Värm musslor och räkor för sig i ett par msk vin, men spara musselspadet.
- Koka riset i rikligt med lättsaltat vatten. Spola det hastigt med kallt vatten och låt det rinna av. Bred ut riset i ett ugnseldfast fat och håll det varmt under folie.
- Lägg de färdigkokta fiskfiléerna och de varma musslorna och räkorna under folien på risbädden medan såsen kokas.
- Koka upp fiskspad, vinspad och spad från musselburken. Vispa ut vetemjölet i grädden och tilllsätt. Koka såsen ett par minuter. Ta den från värmen och rör i äggulorna. Smaka av väl.
- Häll såsen över fisk, räkor och musslor på risbädden.
Gratinera i ugn 175 grader ca 10 minuter.
Publicerat den
6 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar