Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskdelikatess med räkor och musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Servera med en god sallad till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vin (spara några matskedar), fiskbuljong, salt, hel peppar, lagerblad och några purjolöksringar ca 10 minuter under lock.
  2. Lägg fiskfiléerna löst i en annan kastrull, sila den heta lagen och sjud fisken mycket sakta ca 10 minuter.
  3. Värm musslor och räkor för sig i ett par msk vin, men spara musselspadet.
  4. Koka riset i rikligt med lättsaltat vatten. Spola det hastigt med kallt vatten och låt det rinna av. Bred ut riset i ett ugnseldfast fat och håll det varmt under folie.
  5. Lägg de färdigkokta fiskfiléerna och de varma musslorna och räkorna under folien på risbädden medan såsen kokas.
  6. Koka upp fiskspad, vinspad och spad från musselburken. Vispa ut vetemjölet i grädden och tilllsätt. Koka såsen ett par minuter. Ta den från värmen och rör i äggulorna. Smaka av väl.
  7. Häll såsen över fisk, räkor och musslor på risbädden. Gratinera i ugn 175 grader ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.