Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé i gräslökssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina djupfryst fisk. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg filéerna i en smord ugnsäker form. Strö över salt. Täck med aluminiumfolie. Koka i ugnen 15-20 minuter, för små filéer och 20-25 minuter för stora.
  3. Ta ut formen och häll av spadet i en kastrull. Håll fisken varm under folien. Späd ev kokspadet med buljong till 2 dl.
  4. Låt koka upp. Vispa ut vetemjölet med grädden och rör ner det i buljongen. Låt koka 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Tillsätt vinäger och gräslök. Häll såsen över fisken.
  6. Servera med t ex kokt pressad potatis och gröna bönor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • popik 11 augusti 2008

    Jättegott

  • Heisjo 16 oktober 2008

    Mums!! Vi använde pangasus filéer och det blev supergott! vi hade 900g fisk till 4 personer och det var precis det räckte, så snåla inte.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.