Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med parmesanost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt måltid som dessutom är snabblagad. Den passar lika bra när du får gäster som till familjemiddagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fiskfiléerna försiktigt i kallt vatten, torka dem och lägg dem bredvid varandra i en form. Droppa över citronsaft, krydda båda sidorna med salt och peppar, täck över och ställ kallt.
  2. Skala och finhacka löken. Skölj dillen, torka, knip av bladen och hacka den fint. Hetta upp 1 msk av matfettet i en fettsnål gryta och fräs löken mjuk och glansig på svag värme. Häll på grädden och låt den sjuda till en krämig sås.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Blanda ströbröd och parmesanost i en liten skål. Smörj en gratängform med lite matfett. Smaksätt såten med salt, peppar och pressad citron. Rör ner dillen.
  4. Lägg fiskfiléerna bredvid varandra i den smorda gratängformen och häll över gratängsåsen. Strö brödsmule-ost-blandningen jämnt ovanpå och klicka på resten av matfettet. Gratinera fisken i ugnen ca 20 minuter. Det smakar gott med potatismos eller ris och en sallad med gurka och youghurtsås till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bjernhed 9 februari 2008

    Hej Ju färskare fisk desto bättre. Din rätt skall ha högsta betyg - från en fiskälskare. De är enkel att tillaga. Få ingredienser. Fisken med sin fina smak får dominera. Enkel att frysa ned i portionsförpackningar för att senare ha med sig till jobbet.. Tips: den blir godast med pressad potatis till- ej att förväxlas med potatismos. Anders Bjernhed

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.