Lättlagad och smakrik fiskgryta. Med enkla och vardagliga ingredienser skapar du snabbt en rätt som hela familjen gillar.
Instruktioner
- Hacka selleri och morötter i småbitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna fint. Dela tomaterna i mindre bitar.
- Häll olivoljan i en kastrull med tjock botten. Fräs lök, morötter, selleri och vitlök.
- Häll 1 liter vatten i kastrullen och smula ner buljongtärningarna. Häll pastan i det kokande vattnet. Låt koka tills pastan är al dente. Salta och peppra.
- Dela fisken i mindre bitar och lägg den i kastrullen. Lägg på locket och dra från värmen. Låt stå cirka tio minuter. Blanda ner tomater och oliver i grytan.
- Gör aiolin. Blanda majonnäs, pressad vitlök och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fiskgrytan med nyriven parmesanost, en bit bröd och aioli.
Publicerat den
25 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar