Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta från Ligurien med aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad och smakrik fiskgryta. Med enkla och vardagliga ingredienser skapar du snabbt en rätt som hela familjen gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka selleri och morötter i småbitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna fint. Dela tomaterna i mindre bitar.
  2. Häll olivoljan i en kastrull med tjock botten. Fräs lök, morötter, selleri och vitlök.
  3. Häll 1 liter vatten i kastrullen och smula ner buljongtärningarna. Häll pastan i det kokande vattnet. Låt koka tills pastan är al dente. Salta och peppra.
  4. Dela fisken i mindre bitar och lägg den i kastrullen. Lägg på locket och dra från värmen. Låt stå cirka tio minuter. Blanda ner tomater och oliver i grytan.
  5. Gör aiolin. Blanda majonnäs, pressad vitlök och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskgrytan med nyriven parmesanost, en bit bröd och aioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.