Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med aïoli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Välj din favoritfilé till grytan, eller blanda olika sorter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla fänkålen, morötterna och purjolöken. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull några minuter. Häll på tomatkross och vatten/vin. Tillsätt buljongtärning/fond och saffran. Låt puttra 5 min, salta.
  2. Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fiskbitarna och sjud ytterligare 5 min. Aïoli: Pressa vitlöksklyftan i majonnäsen och rör ihop.
  3. Tillsätt räkorna till grytan strax före servering. Servera med aïolin och gärna en bit bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.