Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med kallrökt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rökigt, mustigt och matigt. En enkel gryta i röda toner. Persiljeroten kan bytas ut mot palsternacka och/ eller rotselleri. 533 kalorier per portion 22 g fett 36 g protein 44 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök, vitlök, potatis, persiljerot och morot i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök, vitlök, potatis, persiljerot och morot i olja och smör 3 minuter i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt vatten, hummerfond och ajvar relish. Koka upp och låt sjuda under lock 15 minuter tills potatisen är mjuk.
  2. Skär fiskfiléerna och den kallrökta laxen i mindre bitar. Tillsätt filébitarna till grytan och toppa med laxen. Lägg på locket och stäng av värmen, låt stå 5 minuter.
  3. Servera grytan med dill, surdegsbröd och en klick créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.