Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskkakor med söt syrlig dipp

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Härligt heta fishcakes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar. Skär haricots vertsen tvärs över tunna skivor. Lägg fisk, currypaste, ägg, fisksås, potatismjöl och socker i en matberedare. Pulskör till en inte alltför jämn färssmet. Lägg i en bunke och blanda i bönor och limeblad. Forma färsen till 12-16 biffar med fuktade händer. Stek på medelhög värme i rikligt med olja ca 1 minut på varje sida.
  2. Söt syrlig dipp: Värm vatten, socker och ättikssprit på svag värme.
  3. Servera fiskkakorna ljumma med såsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • elfa 17 februari 2009

    Dessa kakor var ju så goda. Längtar till Thailand

  • Norton5 1 augusti 2013

    Perfekt som förrätt och jättegoda att doppa i sweet-chili sås som alternativ till dippen i receptet. Har med lyckat resultat bytt ut bönorna mot koriander.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.