Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskpinnar med ljummen potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemmagjorda fiskpinnar med ljummen potatissallad och kaprissås. Godare, nyttigare och smakrikare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, salt, peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt stå.
  2. Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt de frysta sockerärterna koka med de sista 2 minuterna.
  3. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Rör ihop en vinägrett av olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Häll av potatis, morötter och sockerärter. Låt ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.
  4. Blanda matyoghurt med dijonsenap, grovhackad kapris och färskpressad citronjuice. Krydda med peppar.
  5. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar. Servera med potatissallad och kaprissås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.