Hemmagjorda fiskpinnar med ljummen potatissallad och kaprissås. Godare, nyttigare och smakrikare.
Instruktioner
- Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, salt, peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt stå.
- Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt de frysta sockerärterna koka med de sista 2 minuterna.
- Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor.
Rör ihop en vinägrett av olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Häll av potatis, morötter och sockerärter. Låt ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.
- Blanda matyoghurt med dijonsenap, grovhackad kapris och färskpressad citronjuice. Krydda med peppar.
- Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar.
Servera med potatissallad och kaprissås.
Publicerat den
23 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar