I ett frasigt hölje av rispapper utvecklar den mjälla fiskfilén sin arom optimalt.
Rispapper tillverkas av rismjöl, vatten och salt och torkas.
Instruktioner
- Mjuka upp rispapperen mellan fuktiga kökshanddukar.
Rosta sesamfröna utan fett i en teflonpanna tills de är guldgula och doftar.
- Skölj fiskfilén, torka av och skär i 16 bitar. Salta och peppra varje bit, droppa över citronsaft. Lägg en fiskbit på den nedre tredjedelen av ett rispapper. Veckla ihop de kortsidorna över fiskfilén, och rulla ihop den på längden.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna, stek rullarna, några i taget, tills de är guldgula runtom, ta upp dem och strö över sesamfrön.
- Skala vitlöken och hacka fint. Halvera chilifrukterna på längden, kärna ur, skölj och hacka smått. Blanda med socker, risvinsvinäger, mynta och koriander. Smaka av såsen med salt och peppar och servera till fiskrullarna.
Publicerat den
3 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar