Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskrullar med rostade sesamfrön

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

I ett frasigt hölje av rispapper utvecklar den mjälla fiskfilén sin arom optimalt. Rispapper tillverkas av rismjöl, vatten och salt och torkas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjuka upp rispapperen mellan fuktiga kökshanddukar. Rosta sesamfröna utan fett i en teflonpanna tills de är guldgula och doftar.
  2. Skölj fiskfilén, torka av och skär i 16 bitar. Salta och peppra varje bit, droppa över citronsaft. Lägg en fiskbit på den nedre tredjedelen av ett rispapper. Veckla ihop de kortsidorna över fiskfilén, och rulla ihop den på längden.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna, stek rullarna, några i taget, tills de är guldgula runtom, ta upp dem och strö över sesamfrön.
  4. Skala vitlöken och hacka fint. Halvera chilifrukterna på längden, kärna ur, skölj och hacka smått. Blanda med socker, risvinsvinäger, mynta och koriander. Smaka av såsen med salt och peppar och servera till fiskrullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.