Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tar en liten tid att tillaga, men är väl värt mödan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered alla grönsaker
  2. Fräs lök + vitlök i olja i en stor gryta/ kastrull Lägg efter några minuter i fänkål, morot och potatis
  3. Häll i vatten, smulaner buljong + timjan
  4. Klipp tomaterna i bitar med kökssax direkt ner i grytan
  5. Salta och peppra försiktigt
  6. Koka upp och låt soppan koka i 30 min under lock
  7. Lägg i saffran + vin när halva koktiden gått
  8. Rensa räkorna, skär fiskfiléerna i stora bitar
  9. Sjud fiskbitarna sakta i den kokheta soppan 3-6 minuter
  10. Lägg i räkorna
  11. Smaka av soppan med pressad apelsin (lite i taget) och mer kryddor om det behövs
  12. Strö över hackad basilika eller persilja, gärna färsk timjan och servera med vitlöksbröd och aioli!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.