Tar en liten tid att tillaga, men är väl värt mödan!
Instruktioner
- Förbered alla grönsaker
- Fräs lök + vitlök i olja i en stor gryta/ kastrull
Lägg efter några minuter i fänkål, morot och potatis
- Häll i vatten, smulaner buljong + timjan
- Klipp tomaterna i bitar med kökssax direkt ner i grytan
- Salta och peppra försiktigt
- Koka upp och låt soppan koka i 30 min under lock
- Lägg i saffran + vin när halva koktiden gått
- Rensa räkorna, skär fiskfiléerna i stora bitar
- Sjud fiskbitarna sakta i den kokheta soppan 3-6 minuter
- Lägg i räkorna
- Smaka av soppan med pressad apelsin (lite i taget) och mer kryddor om det behövs
- Strö över hackad basilika eller persilja, gärna färsk timjan och servera med vitlöksbröd och aioli!
Publicerat den
24 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar