Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En väldigt lättlagad och framför allt snabb soppa. Klar favorit en kall höst eller vinterdag. Perfekt om man ska ha tjejkväll eller killafton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 pkt 500 g, krossade tomater + lika mycket vatten 3-4 vitlöksklyftor eller mer om man vill det svartpeppar salt blanda ihop allt detta och koka upp
  2. ca 500 g fisk (tork, lax, kolja, sej, hällefl) ta vad som finns (gör portionsbitar) tillsätt fisken och låt sjuda cirkus 5-10 min beroende på färsk eller fryst fisk(om fryst dela i mindre bitar)
  3. några räkor att kasta i kanske(strax innan servering) musslor om man vill det nån dl vitt vin ca 25 cm strimlad purjolök slutligen en burk creme fraiche, grädde ger rundare smak tillsätt dessa sista ingredienser allt efter vad man vill ha och rör om ordenligt. Servera med vitt bröd, öl eller vin. En klick aioli i soppan blir som pricken över i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.