Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Helt underbar fisksoppa på "vit" bas :-))

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med 2 fiskbuljongstärningar och lägg i laxen och torsk vattnet skall täcka fisken. Skär morötterna i stavar och potatisen i mindre bitar, koka upp med 1 grönsaksbuljong i 10-15 min, skall ha ett visst tuggmotstånd.
  2. Rör ner 3 dl vispgrädde och en burk med creme fraiche rör gott om. När fisken är klar skär den i bitar och lägg över tillsammans med grönsakerna. Blir soppan för tjock/tunn ordnas detta med mer vatten från fiskkastrullen eller mer créme fraiche.
  3. Smaka av med ingerfära (riven), sweet chili sås och citron saft. Avsluta med salt och peppar. Var obs på att buljongtärningarna ger mycket sälta. Skär socker ärtorna i små bitar o dryssa på precis innan servering!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.