- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Helt underbar fisksoppa på "vit" bas :-))
Instruktioner
- Koka upp vatten med 2 fiskbuljongstärningar och lägg i laxen och torsk vattnet skall täcka fisken.
Skär morötterna i stavar och potatisen i mindre bitar, koka upp med 1 grönsaksbuljong i 10-15 min, skall ha ett visst tuggmotstånd.
- Rör ner 3 dl vispgrädde och en burk med creme fraiche rör gott om. När fisken är klar skär den i bitar och lägg över tillsammans med grönsakerna.
Blir soppan för tjock/tunn ordnas detta med mer vatten från fiskkastrullen eller mer créme fraiche.
- Smaka av med ingerfära (riven), sweet chili sås och citron saft. Avsluta med salt och peppar. Var obs på att buljongtärningarna ger mycket sälta.
Skär socker ärtorna i små bitar o dryssa på precis innan servering!
Publicerat den
28 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar