Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med lax, torsk och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ytterligare en god fisksoppa. Svår att misslyckas med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolöken. Hacka löken. Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken.
  2. Pressa vitlöken och rör ner tomatpurèn, salt, timjan och basilikan. Låt det fräsa med en kort stund.
  3. Tillsätt vin och buljong, koka ett par minuter.
  4. Rör ner grädden, Crème fraichen, vattnet och saffranen. Låt det sjuda i 15 minuter.
  5. Skär fisken i lagom stora munsbitar, lägg i grytan och sjud i yttligare 7 minuter Skala räkorna och tillsätt dem.
  6. Hetta upp och servera genast. Servera med aioli (eller crème fraiche med pressad vitlök), citron och gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.