Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med rom-crème fraiche

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart god och lättlagad soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda crème fraiche och fiskrom. Pressa ned vitlök och ställ svalt till servering. Serveras i separat skål.
  2. Ansa och strimla paprikorna och purjolöken. Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Fräs räkskalen i oljan, häll sedan på buljongen och låt koka i 5-10 min. Sila av buljongen/avlägsna räkskalen och häll tillbaka buljongen i kastrullen.
  3. Blanda i grädde, tomatpuré och vitt vin och tillsätt fisken. Låt sjuda tills fisken är vit, ca. 10 min. Salta och peppra efter smak. Lägg i paprika och purjolök. Koka upp och lägg sedan i räkorna precis innan servering och låt koka upp en sista gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.