Fläderbär anses inte vara lika fina som andra vilda bär. Rätt tillredda kan de emellertid vara en riktig delikatess.
Instruktioner
- Färdig mängd ca 2 liter
- Tips: Det kan vara lite pilligt och söligt att rensa bären, använd gärna plasthandskar så slipper du få färgade händer. Om moset inte blir för löst så är det jättegott att använda som fyllning i olika bakverk.
- Skölj bärklasarna som de är och låt dem rinna av väl på hushållspapper. Rensa bären. Koka upp bär, socker och vatten och låt alltsammans sjuda ca 10 minuter.
- Skala och halvera päronen. Tag ur kärnhusen. Skär päronen i klyftor och låt päron, citronskal och kanelstång koka med flädermoset 1 - 2 minuter. Om du vill använda konserveringsmedel tillsätts detta nu enligt tillverkarens anvisningar. Om inte konserveringsmedel används frys in moset i lämpliga portioner. Annars häll upp på väl rengjorda burkar och förslut väl och förvara svalt.
Publicerat den
23 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar