Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderbärsmos med päron

 
Skriv ut

Fläderbär anses inte vara lika fina som andra vilda bär. Rätt tillredda kan de emellertid vara en riktig delikatess.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färdig mängd ca 2 liter
  2. Tips: Det kan vara lite pilligt och söligt att rensa bären, använd gärna plasthandskar så slipper du få färgade händer. Om moset inte blir för löst så är det jättegott att använda som fyllning i olika bakverk.
  3. Skölj bärklasarna som de är och låt dem rinna av väl på hushållspapper. Rensa bären. Koka upp bär, socker och vatten och låt alltsammans sjuda ca 10 minuter.
  4. Skala och halvera päronen. Tag ur kärnhusen. Skär päronen i klyftor och låt päron, citronskal och kanelstång koka med flädermoset 1 - 2 minuter. Om du vill använda konserveringsmedel tillsätts detta nu enligt tillverkarens anvisningar. Om inte konserveringsmedel används frys in moset i lämpliga portioner. Annars häll upp på väl rengjorda burkar och förslut väl och förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.