Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i chilisås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkel rätt som min faster alltid bjöd på när vi kom på besök. Denna rätt har vi gjort många gånger och är suveränt god i sin enkelhet. Smaksättningen kommer ifrån parmesanosten och såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
  2. Doppa först i uppvispat ägg sedan i ströbröd och riven parmesanost.
  3. Skiva tomaterna och bryn köttskivorna.
  4. Smörj en form och varva tomater med köttet.
  5. Blanda grädde, chilisås och senap. Häll röran i stekpannan som köttet brynts i och låt det tjockna något.
  6. Häll röran över köttet och strö på resten och ev. mer parmesanost samt annan ost om så önskas.
  7. Gratinera i 225-250 grader ugnsvärme tills allt fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.