Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i gorgonzolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod bjudmat som jag brukar servera med rösti

Ingredienser

Instruktioner

Skär filén i knubbiga bitar och bryn dem på varje sida i stekpanna. Salta och peppra. Häll på 1 dl vatten. När det kokat upp lägger man över köttet och spadet i en ugnssäker form. Smält i msk margarin i stekpannan och låt även gorgonzolan smälta i stekpannan. Tillsätt paprika, syltlök, champinjoner, vin, sherry och soja. Koka upp och späd sedan med grädden, lite i sänder. Låt såsen puttra en stund. Smaka av med kryddorna och häll sedan såsen över köttet i formen. Strö över valnötterna och värm alltsammans i 225 grader, cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.