Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med champinjon- och osttäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta recept fångade mitt intresse i en matvarubutik. Mängd saknas så efter eget huvud.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ris enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skär filén i cm-tjocka skivor, platta till dem något och vänd dem i vetemjöl kryddat med vitpeppar.
  3. *Tips! Blanda vetemjöl och vitpeppar i en plastpåse och skaka filéskivor i denna. Fräs i stekpanna, gör en champinjonstuvning eller en tjockare svampsås. Lägg skivorna i en smord form, täck med ris. Häll över stuvningen. Täck med riven ost.
  4. Gratinera ca 30 minuter i ugn, 225 grader, tills rätten fått en gyllenbrun färg.
  5. Servera med grönsaker och ev. en bit bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.