Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med whiskysås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Marinerad fläskfilé med en underbart god sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Hacka vitlöken smått, blanda marinaden, vitlök, ingefära, salt och peppar. Lägg köttet och marinaden i en fryspåse. Låt köttet marineras minst 3 timmar. Vänd på påsen med jämna mellanrum.
  2. Bryn köttet runt om i smör. Låt köttet steka klart på svag värme under lock, ca 20-30 minuter.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och mjölken och rör till en slät smet. Häll på 3 msk av whiskyn, fond och matlagningsgrädden. Låt såsen puttra på låg värme tills det är dags att servera. Vid servering häll i resten av whiskyn.
  4. Skär fläskfilén i centimeterstora bitar och severa med klyftpotatis, whiskysås och stekta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.