Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé Romana

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Så gott med kronärtskockshjärtan och gorgonzola!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tomaterna och klyv dem på längden. Stek dem lätt i lite matfett, salta och krydda lätt med peppar och basilika. Lägg över dem i ugnssäker form.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Bulta ut dem lätt med handen. Stek dem i matfett ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg över dem i formen ovanpå tomathalvorna. Rensa och skölj svampen, stek den i matfett, slå på grädde, vin och kryddor och låt sakta koka ca 5 min.
  3. Häll svampstuvningen mellan filébitarna. Skär paprikan så den bildar "ringar". Ställ ett kronärtskockshjärta på varje filé och trä en paprikaring över. Hyvla över tunna skivor gorgonzola.
  4. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • festmaten 9 juni 2008

    Tack för en god middag! Det här receptet kommer garanterat fram fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.