Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé späckad med Allerum Herrgård

 
Skriv ut

Oj, vad gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär osten i stavar. Skär ett djupt snitt i filén och fyll den med oststavar.
  2. Salta och peppra. Bind ihop filén med bacon, men inte alltför hårt för då rinner osten ut när köttet steks.
  3. Skala rotfrukterna, dela palsternackorna och persiljeroten i hälfter. Skär rotsellerin i stora, tunna skivor.
  4. Smält smör tillsammans med olivolja och häll på rotfrukterna.
  5. Stek köttet och rotfrukterna i ugn, 175°, cirka 20 minuter.
  6. Finhacka under tiden vitlöken och blanda den med yoghurten.
  7. Låt köttet vila ett par minuter och skär det i skivor. Lägg upp och toppa med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.