Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé Wellington

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig klassiker!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén fri från hinnor. Bryn den väl runt om i stekpannac ca 5 minuter. Krydda. Ta upp och låt kallna helt i kylskåp.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och ansa svampen. Fräs lök och svamp mjukt på låg värme i olja. Tillsätt grädden och koka ihop. Rör i leverpastej. Salta och peppra. Ställ kallt.
  3. Kavla ut degen till en platta, ca 25x30 cm. Lägg på filén och fördela fyllningen ovanpå.
  4. Pensla ytterkanterna på degen med ägg. Vik upp degen så att skarvarna går omlott på ovansidan. Vik upp kortsidorna och nyp ihop tills paketet är helt tätt.
  5. Lägg paketet på ett ugnssäkert fat. Gör 2-3 hål i degen (som "skorstenar"). Pensla och garnera ev med utskurna degbitar. Pensla även garneringen och ställ fatet kallt så att degen får vila i 15-20 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda paketet i nederdelen av ugnen i ca 30 minuter.
  7. Tips! Man kan baka in fläskfilén med det mesta som är gott. Ex vitlöks- eller pepparrotsost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.