Saftigt fläskkött och en doftande mix av grönsaker och ris samlas i denna gryta.
Instruktioner
- Ansa, skölj och halvera haricots vertsen. Skala och skiva morötterna. Skala och hacka vitlöksklyftan. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull och fräs vitlöken snabbt. Tillsätt morötter och haricot verts och fräs 3 minuter under omrörning.
- Tillsätt riset och fräs det under omrörning tills riset är glansigt och genomskinligt. Häll över buljongen. Koka upp och låt sjuda svagt cirka 10 minuter. Skölj och ansa auberginen, paprikorna, tomaterna och chilin.
- Skiva chilin tunt och skär tomaterna i klyftor. Strimla paprikorna. Skiva auberginen på längden och tärna sedan skivorna i 1 cm stora tärningar.
- Skär köttet i tärningar, ca 2 cm stora. Hetta upp resten av oljan i en stor gryta eller stekpanna och lägg i köttet. Bryn det 2-3 minuter runtom. Tillsätt aubergine, paprika och chili och fräs 1 minut under omrörning. Blanda ner tomatpuré och tomatklyftor. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt ris, haricots verts och morötter till grytan. Blanda väl, lägg på locket och låt sjuda svagt på låg värme cirka 25 minuter. Strö över den hackade persiljan och servera.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar