Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett med örtsmör och potatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tänk att något så enkelt som fläskkotlett med kryddsmör och potatispuré kan vara så gott. De välbekanta smakerna passar fint tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först örtsmöret. Rör smöret smidigt i en skål. Skala och pressa vitlöksklyftorna, klicka ner senapen och häll i citronsaften. Hacka örterna fint och tillsätt dem till smöret. Mosa samman med en gaffel. Salta och peppra. Forma en rulle på plastfolie, vira in och lägg i kylen.
  2. Gör sedan potatispurén. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka upp vatten med lite salt i en gryta, lägg i potatisen och koka den mjuk. Slå den i ett durkslag och låt rinna av.
  3. Pressa potatisen i en skål med en potatispress. Värm mjölk, grädde och smör i en gryta. Tillsätt det till den pressade potatisen och vispa till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär jack i kanten av kotletterna så håller de sig platta och fina när du steker dem. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna på ganska stark värme. Lägg i smör eller olja och stek kotletterna ett par minuter på varje sida. Servera köttet med skivor av örtsmöret, potatispuré och gärna en enkel grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.