Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett med rödvinssky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här frestas smaklökarna med en läcker blandning av sötma och syra när fläskkotletten lagats med katrinplommon, schalottenlök, citrongräs och rött vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soja, färskpressad citronsaft och farinsocker i en skål och rör om tills sockret har smält. Finhacka den inre, mjuka delen av citrongräset och blanda ner i marinaden.
  2. Spola av kotletterna, torka dem och lägg dem på ett fat. Skeda över marinaden och vänd kotletterna så att båda sidor täcks av marinad. Låt dra i rumstemperatur medan du förbereder de andra ingredienserna.
  3. Skala schalottenlökarna och skiva dem tunt. Strimla katrinplommonen fint. Finstrimla citronskalet.
  4. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna på hög värme. Bryn kotletterna hastigt på båda sidor så att de får färg. Sänk värmen och stek tre-fyra minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ta upp kotletterna ur pannan, skär bort fettranden och håll kotletterna varma.
  5. Hetta upp resten av oljan i pannan och stek löken tills den börjar bli mjuk. Tillsätt katrinplommonen och fräs hastigt under omrörning. Slå i vin och vatten och koka upp under omrörning tills hälften av vätskan återstår.
  6. Krydda med salt, nymald svartpeppar och kajennpeppar och ta av stekpannan från värmen. Lägg upp kotletterna med katrinplommonsåsen och garnera med strimlat citronskal. Servera med basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.