Att flambera vid bordet medan gästerna ser på är en given succé.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman vetemjöl, socker och matfett. Använd gärna matberedare.
- Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i cirka en timma.
- Kavla ut degen till en rund kaka, 28-30 cm i diameter och cirka 2 mm tjock.
- Lägg degkakan på en bakpappersklädd plåt. Nagga den med en gaffel. Förgrädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Gör fyllningen: Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smält matfettet i en stekpanna. Fräs äppelklyftorna några minuter på stark värme. Strö över brun farin. Låt klyftorna svalna.
- Lägg äppelklyftorna på degkakan i ett fint mönster. Grädda tarten mitt i ugnen ytterligare cirka 15 minuter.
- Vid serveringen flamberas tarten: Värm konjaken och häll den över tarten. Sätt en brinnande tändsticka till spriten så att den börjar brinna. Servera.
Publicerat den
24 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar