Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberade bananer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välj denna klassiker när du vill imponera på dina gäster. Den är väldigt enkel att tillaga och dessutom otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål stekpanna. Tillsätt farinsocker, likör och kanel. Blanda väl och värm till strax under kokpunkten, ca 2 minuter.
  2. Skala och dela under tiden bananerna på längden och ännu en gång på mitten. Lägg bananerna i sockerblandningen. Värm bananerna genom att vända dem försiktigt några gånger och ös dem med såsen tills de blivit mjuka och varma, ca 3 minuter.
  3. När bananerna blivit riktigt heta tillsätter du romen. För genast en brinnande tändsticka intill kanten på pannan och tänd på såsen. Låt det brinna tills lågan avtar. Obs! Stäng av fläkten! Släck ev lågan med ett lock - aldrig med vatten.
  4. Lägg upp 3 bananbitar på varje tallrik. Lägg en skopa frusen youghurtglass vid sidan om och skeda den heta såsen över bananerna och glassen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.