Denna läckra efterrätt smakar ljuvligt med gräddvaniljglass och gärna ett glas tokajer till
Instruktioner
- Lägg russinen i en skål och häll över romen. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar så att russinen sväller och drar åt sig romsmaken.
- Rosta den flagade mandeln i torr stekpanna under omrörning.
- Skala bananerna (de skall vara mogna men ändå fasta så att de klarar stekning och flambering). Dela dem på längden med tunn kniv.
- Smält smöret i en stek- eller traktörpanna. Tillsätt sockret och rör sakta då och då tills det hela smält och fått en brun färg. Ha pannan på medelvärme eller snäppet över, men var noga med att sockermassan ej blir bränd.
- Lägg bananerna i den bruna sockermassan och sjud dem i några minuter så att de blir genomvarma och mjuka. Vänd dem efter någon minut så att de får puttra i totalt 2-3 minuter beroende på mognadsgrad.
- Tag pannan ett ögonblick från spisen och köksfläkten. Slå rom och russin i pannan och tänd på omedelbart. När lågorna minskat, sätt pannan åter på plattan och ös bananerna med romsåsen.
- Strö mandeln över bananerna och servera med vaniljglass som fått stå i rumstemperatur en stund före servering.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar