Lättlagat och jättegott.
Kyckling som är besläktat med Flygande Jakob,
fast här med kantarellsmak.
Det här är en rätt som du kan variera med olika såser
eller stuvningar på.
Instruktioner
- Skär fileèrna i bitar. Skär purjolöken i ringar.
Bryn kycklingen och fräs purjolöken/vitlöken lite lätt.
Bryn kantarellerna.
- Blanda ner kantarellerna och ananas i grytan.
Krydda med kycklingfond, soja, salt och peppar.
Låt grytan puttra på svag värme tills allt är
genomvarmt och kycklingköttet färdigt.
Bryn bacon.
- Gör kantarellsåsen efter anvisningen på förpackningen.
Tillsätt kokbar crème fraiche och mjukost.
- Smöra en form och häll kycklingblandingen därpå.
Strö över den knaperstekta baconen.
Häll över såsen.
- Toppa med den rivna osten och persilja.
Ugn: 225 grader i 15-20 min tills osten smält och den får fin färg.
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmm detta lät mumzigt värre :) detta måste jag bara prova nån dag!
Detta verkar jättegott, tack föt receptet Kram SEA
låter bra. Det ska vi prova. Tack för tipset. MA
Jättegott! Jag gjorde inte exakt enligt receptet, men använde huvudingredienserna (kyckling, kantareller och ananas) och gjorde en sås/stuvning. Jag tog smaksatt crème fraiche (konjak och kantarell) istället för kantarellsås.
waaaaaaaaaaaaw det låter gott och ser bra ut , jag ska göra det till middag idag
Detta recept lockar till fest md ett gott vin till
Mycket gott - Kommer jag att göra fler gånger. Bytte ut purjon till 1 stor rödlök och använde inte ananas för övrigt gjorde jag enligt receptet. Jag satte betyg 5.//KAROLO
jag sätter utan tvekan en 5 detta kommer att bli ett favorit recept jätte gott ! :)
Helt utan tvekan en 5 det var jätte mumsigt.
Det var supergott, mycket kantarellsmak. Den ska lagas fler gånger
Det var otroligt gott. Kommer att bli en klar favorit hos oss. Kram från Siv
Riktigt gott en klar 5 :)
Kanongott, en 5:a!
jätte mumsigt.
Supergott!!! Det blir hetsplockning till hösten av kantareller!!! En klar 5a!!
Har gjort din Flygande Lotta idag. Mums den är jättegod och blev uppskattad.
en mycket bra bjudrätt, man kan förbereda kvällen innan/W
Hej Pia-Lotta. Ja du, kantareller är alltid godare än champinjoner. Jag har inte lagat detta än, bara laddat ha ha, men misslyckas jag inte måste det efter ingredienserna att dömma bli full pott. det törs jag lova i förväg. Hmm, nu rinner snålvattnet, måste till affären efter ingredie´nserna. ciao, Lennart.
Hej Pia-Lotta. Nu har jag lagat, ätit är mätt å belåten efter din flygande Lotta. Hade egna kantareller i frysen o hackade dem o gjorde egen kantarellsås. Vad är F-Jacob mot denna 3p mot 5p. Hälsar Lennart.
Mycket gott, men tycker personligen att den nog skulle bli ännu bättre utan ananasen - den känns inte riktigt som om den hör hemma ... Hade den som bjudrätt nu i helgen, och den gick hem hos alla, inklusive barnen.
Lagade denna rätt igår som middag och den gick väl hem sådär hos ungdomarna och maken men hos mig blev det full pott. Verkligen lättlagad vardagsrätt som även fungerar utmärkt som bjudrätt.
Jättegott! Tyckte det var konstigt att kycklingen skulle puttra i sammanlagt 1,5 msk vätska, dessutom tills kycklingen var klar fast den skulle in ugnen 20 min till. Jag stekte på kycklingen tills den fått lite färg, la i ugnsform. Gjorde likadant med löken och kantarellerna och la ovanpå. Sen på med såsen som jag rivit vitlöken i. Struntade i ananasen. Efter 20 min var det klart. 5:a från oss blir det i alla fall ;)