Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia, ett populärt bröd från Italien (ger en plåt)

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Supergott böd som är kanonbra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i det ljumma vattnet och tillsätt socker, salt, olja och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och kavla ut den så att den täcker en bakplåtsklädd långpanna. Jäs i ca 15-20 min Droppa lite olivolja över degen (pensla ev ut den) Strö på timjan och lägg på tomater, lök och lite grovsalt. Stick till sist ner oliver, strö på ost och grädda i nedre delen av ugnen 225 grade ri ca 25 min tills brödet är genomgräddat.
  2. Låt brödet svalna innan det skärs i bitar. Det går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.