Ett supergott bröd att ha till maten, dessutom enkelt att göra.
Instruktioner
- Finfördela jästen i en bunke.
Häll över ljummet vatten (37° = fingervarmt) och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, olivolja, durumvete och det mesta av vetemjölet.
Arbeta ihop till en smidig men ganska lös deg.
Jäs under duk i cirka 35 minuter.
Sätt under tiden ugnen på 200° grader.
Ta upp och arbeta degen. Platta ut/eller kavla ut den i storlek med braspannan. Lägg över degen till braspannan och tryck ned fingertopparna på flera ställen.
Jäs i ytterligare 5-10 minuter utan duk.
Pensla degen med olivolja och strö på salt. Välj alternativ 1 eller 2 och lägg även på detta.
Om du väljer alt 1, tryck ner tomaterna och oliverna något i degen.
(Eventullet kan man använda annan valbar örtkrydda istället för rosmarin)
Grädda på andra falsen nedifrån, 20-25 minuter.
Skär brödet i valbart antal bitar.
- Brödet är kanongott att äta till en gryta, på buffebordet eller bara som det är! :)
Bör ätas samma dag det bakas, blir ganska tråkigt till dagen efter.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar