Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia i braspanna

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett supergott bröd att ha till maten, dessutom enkelt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten (37° = fingervarmt) och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, olivolja, durumvete och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig men ganska lös deg. Jäs under duk i cirka 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200° grader. Ta upp och arbeta degen. Platta ut/eller kavla ut den i storlek med braspannan. Lägg över degen till braspannan och tryck ned fingertopparna på flera ställen. Jäs i ytterligare 5-10 minuter utan duk. Pensla degen med olivolja och strö på salt. Välj alternativ 1 eller 2 och lägg även på detta. Om du väljer alt 1, tryck ner tomaterna och oliverna något i degen. (Eventullet kan man använda annan valbar örtkrydda istället för rosmarin) Grädda på andra falsen nedifrån, 20-25 minuter. Skär brödet i valbart antal bitar.
  2. Brödet är kanongott att äta till en gryta, på buffebordet eller bara som det är! :) Bör ätas samma dag det bakas, blir ganska tråkigt till dagen efter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.