Brödet är fyllt med färskost och blandat med oliver, kronärtskockshjärtan och lufttorkad skinka.
Instruktioner
- Focaccia: Smula ner jästen i en skål. rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, ½ dl olja och salt. rör ner mjölet och arbeta till en ganska lös deg. Jäs i ca 30 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 225 grader. smörj en långpanna med hög kant med lite olivolja. Tryck ut degen till en 2-3 cm tjock plata. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Gör små hål med fingertopparna i degen och pensla med ½ dl olivolja. Strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Fyllning: Grovhacka kronärtskockshjärtarna. Rör ihop dem med färskost och oliver.
- Servering: Skär brödet portionsbitar. Dela det i över och underdel , bred ostblandningen på båda sidor och lägg skinkan emellan.
Publicerat den
11 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar