Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med färskostfyllning

 
Skriv ut

Brödet är fyllt med färskost och blandat med oliver, kronärtskockshjärtan och lufttorkad skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Focaccia: Smula ner jästen i en skål. rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, ½ dl olja och salt. rör ner mjölet och arbeta till en ganska lös deg. Jäs i ca 30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. smörj en långpanna med hög kant med lite olivolja. Tryck ut degen till en 2-3 cm tjock plata. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Gör små hål med fingertopparna i degen och pensla med ½ dl olivolja. Strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  3. Fyllning: Grovhacka kronärtskockshjärtarna. Rör ihop dem med färskost och oliver.
  4. Servering: Skär brödet portionsbitar. Dela det i över och underdel , bred ostblandningen på båda sidor och lägg skinkan emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.