Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med ost

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

För att vara en Focaccia är det här ett relativt snabblagat recept eftersom degen som jag har använt här inte behöver jäsas. Den är otroligt god att äta både till lunch eller till kvällsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en ganska stor bunke eller salladskål. Häll i mjöl, salt och ljummet vatten. Ta lite olja i handen, ca 1 msk, och arbeta samman till en smidig och elastisk deg. Fortsätt att arbeta degen medans ni tillsätter 3 msk olja.
  2. Om degen skulle vara för mjuk och kladdig häll i lite mera mjöl. Forma en rund boll och lägg i en skål där ni redan hällt i lite mjöl på botten, låt degen vila i ca 1 timme.
  3. Efter att degen vilat i 1 timme, ta upp den igen och knåda några minuter till, innan ni delar upp den i två bitar. Kavla ut båda degbollarna väldigt tunna.
  4. Smörj en ugnsplåt med 1 msk olja och täck sedan plåten med en av degbitarna. Bred på crescenzaosten och gör med fingertopparnas hjälp små hål i degen.
  5. Pensla ordentligt med olja, ca 3 msk, och strö på lite grovt salt på toppen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 220°, ca 20 minuter. Focaccian ska serveras varm.
  7. Titta gärna in på min matblogg för fler recept: http://nenazrecipe.altervista.org

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.