Härligt och gott bröd som passar för dig som äter en lågkolhydratkost eller som helt enkelt inte tål gluten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Fräs löken mjuk i smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke ca 3 minuter med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten och blanda väl.
- Blanda ner rödlök och smör tillsammans med parmesanosten. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter.
- Förbered undertiden en form ca 15x25 cm genom att antingen fodra den med bakplåtspapper eller smöra och bröa den med pofiber.
- Fördela smeten jämnt i formen och strö över rosmarin och flingsalt. Grädda focaccian mitt i ugnen tills den har fått fin färg, ca 30 minuter. Stjälp upp den på galler och låt den svalna under bakduk.
Publicerat den
5 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar