Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccacia med ost

 
Skriv ut

Här kan man variera i tycke och smak, vad man vill ha på tomater, oliver, örter m.m

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite Vetemjöl i taget och arbeta samman degen. Jäs degen i en bunke täckt med bakduk, i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  4. Platta ut degarna tills de är cirka 2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  5. Nagga degen med en gaffel, riv en smakrik ost och strö över riktligt.
  6. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.