Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Föllinges krämiga filégryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Denna goda gryta fick jag faktiskt från ett hälsohem men man vill nog inte göra den allt för ofta!!! Jag brukar dra på extra syltlökar som jag älskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i strimlor och hacka löken. Bryn först fläskfilén och sedan löken i margarinet (medelstark värme). Lägg över i gryta och tillsät mjölk, soya, kalvfond, salt och peppar. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda under lock i 10-15 minuter.
  2. Vispa ut mjöl + vatten till slät redning och tillsätt grytan. Koka ytterligare 3-5 minuter.
  3. Rör ner ost och vitlök och låt osten smälta utan att grytan kokar. Tillsätt tomaterna och syltlöken och smaka av.
  4. Äts med potatis, pasta eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blondestar 16 mars 2013

    Mycket god maträtt som mina föräldrar introducerade för många år sedan. Gillar blandningen av olika saker och de soltorkade tomaterna höjer verkligen maträtten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.