Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk Blomkålsgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbar gratäng där ingredienserna smälter samman till en sagolikt god och mättande festmåltid! En grönsallad och ett glas gott rödvin till sätter pricken på i:et. Trots de ganska få ingredienserna blir det en riktig festmåltid som räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka blomkålen i delar i vatten och salt tills den är mjuk. Slå av vattnet och låt blomkålen rinna av i en sil.
  2. Skär osten i cm tjocka bitar. Smörj en form, bred margarin på brödet och sedan senap.
  3. Placera ett lager senapsbröd i botten på formen, lägg på ost över brödskivorna. Häll ut all blomkål över osten, täck med ett nytt lager senapsbröd ovanpå blomkålen, avsluta med ost.
  4. Knäck äggen i en skål eller bunke och vispa upp äggen lätt.
  5. Koka upp mjölken och slå den över äggen, salt, peppar och paprikapulver blandas i. Häll den varma äggblandningen över blomkålsgratängen. Låt vila till nästa dag. Nu har alla ingredienser smält samman, placera blomkålsformen i ca 200 grader - 225 graders varm ugn i ca 1 timme. Servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • martina63 13 januari 2009

    Har ändrat L till Liter i beskrivningen om vatten, vänligen godkänn receptet Tack Martina63

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.