För den som älskar choklad! Finns inget som är mer "chokladigt".
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, bryt ner chokladen och låt den smälta.
- Tillsätt sockret och äggulorna och rör om kraftigt. Blanda mjöl och kaffepulver och rör ner blandningen i smeten.
- Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
- Grädda genast långt ner i ugnen i 25-30min.
Kakan ska vara lite lite kalddig.
Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.
- Glasyren:
Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och lägg tillsammans med smöret i grädden. Rör om tills allt är smält ochlåt sen glasyren svalna lite.
Bred ut glasryen på tårtan och servera kakan kall, gärna med lite vispad grädde och någon frukt.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jättegod fast väldigt mastig man klarar inte en stor bit men den är ljuvligt god. :)
'Lägg den på minnet, den var riktigt, riktigt god!' Betyg från hela familjen, kommer definitivt att göra igen.
jättegod, men jättemäktig! tror man skulle kunna vara 12-20 pers på detta receptet (beror på om gästerna är storätare eller inte). vi var 6st som åt ca 3/8delar, folk tog då ändå om. säremot hade jag inne min tårta 20minuter, och det gav ett bra resultat. så tror att man hellre ska sticka med en potatissticka än att bara gå efter tiden. den var "lös" i formen när jag tog ut den (blev lite orolig först), men blev bra när den fått stelna. kommer bli en klassiker här hemma när det är firande på g!
Jättegod!!!! Också barnen tyckte det!