- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta recept fick jag av min klasskompis mamma när jag gick i 7:e klass. Är supergott!
Instruktioner
- Skiva köttet i 2 cm tjocka skivor. Lägg dom i en plastpåse med mjöl och kryddor. Rista sedan påsen ordentligt så alla bitarna blir panerade. Stek köttet i mycket smör tills dom är genomstekta.
Lägg dem i en ugnsform.
- Blanda grädde, citron, hackad persilja, senap och kryddor efter smak. Häll gräddblandingen över köttet sätt in det i ugnen på 225 grader tills de har fått en gyllenbrun färg.
- Servera med kokt ris, pommes, kokt pressad potatis eller hasselbackspotatis. Och en smarrig sallad till.
Publicerat den
13 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta fick vi väl hos dig nyår. Kanongott.
jammmmmmi
älskar denna rätt gott
Gott och enkelt med få ingredienser som fanns hemma. Tonåringarna gillade detta fastän jag använde mellangrädde. Perfekt fredagkväll med familjen men till fest vill jag nog piffa till det med vin och ost i såsen.