Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk fläskfilé

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept fick jag av min klasskompis mamma när jag gick i 7:e klass. Är supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva köttet i 2 cm tjocka skivor. Lägg dom i en plastpåse med mjöl och kryddor. Rista sedan påsen ordentligt så alla bitarna blir panerade. Stek köttet i mycket smör tills dom är genomstekta. Lägg dem i en ugnsform.
  2. Blanda grädde, citron, hackad persilja, senap och kryddor efter smak. Häll gräddblandingen över köttet sätt in det i ugnen på 225 grader tills de har fått en gyllenbrun färg.
  3. Servera med kokt ris, pommes, kokt pressad potatis eller hasselbackspotatis. Och en smarrig sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Evia 19 maj 2008

    Detta fick vi väl hos dig nyår. Kanongott.

  • king200 22 juni 2008

    jammmmmmi

  • Sandra-Louise 8 juli 2008

    älskar denna rätt gott

  • anmawa 8 maj 2010

    Gott och enkelt med få ingredienser som fanns hemma. Tonåringarna gillade detta fastän jag använde mellangrädde. Perfekt fredagkväll med familjen men till fest vill jag nog piffa till det med vin och ost i såsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.