Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk kycklinggryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Du kan utan problem byta grönsakerna mot andra grönsaker som växer över jord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull. Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter. Ta upp bitarna och ställ åt sidan.
  2. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme. Häll på vattnet, vinet, fonden, tomatpurén och kycklingbitarna. Koka upp och låt grytan sjuda under lock på medelvärme i cirka 30 minuter.
  3. Red grytan med maizena, utrörd i lite kallt vatten. Rör om tills grytan börjar tjockna. Smaka av med örter, svartpeppar och mineralsalt.
  4. Servera med kokt potatis, tomater och haricot verts.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Mizzie1 5 augusti 2010

    Jaha, och hur mkt vin ska det vara i???

  • klienten 14 augusti 2010

    Ja hur mycket vin?

  • weronicar 14 augusti 2010

    Oj, vilken miss.. Jag glömde att dela upp.. Jag gillar själv inte att ha vin i maten därför har jag bara vatten.. 2,5 dl vatten och ca 1 dl matlagningsvin.. Sorry!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.