- Serverar: 2 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Du kan utan problem byta grönsakerna mot andra grönsaker som växer över jord.
Instruktioner
- Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull. Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter. Ta upp bitarna och ställ åt sidan.
- Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme. Häll på vattnet, vinet, fonden, tomatpurén och kycklingbitarna. Koka upp och låt grytan sjuda under lock på medelvärme i cirka 30 minuter.
- Red grytan med maizena, utrörd i lite kallt vatten. Rör om tills grytan börjar tjockna. Smaka av med örter, svartpeppar och mineralsalt.
- Servera med kokt potatis, tomater och haricot verts.
Publicerat den
5 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jaha, och hur mkt vin ska det vara i???
Ja hur mycket vin?
Oj, vilken miss.. Jag glömde att dela upp.. Jag gillar själv inte att ha vin i maten därför har jag bara vatten.. 2,5 dl vatten och ca 1 dl matlagningsvin.. Sorry!