En fransk klassiker som denna, med mustig löksmak och knaprig ostyta, är alltid lika uppskattad!
Instruktioner
- Skala och skär löken i fina ringar eller strimla den i en matberedare.
- Smält matfettet i en stor soppkastrull, lägg i löken och bryn under omrörning tills den är glansig.
Löken ska inte bli brun.
- Strö över mjöl och rör om ordentligt, häll sedan på buljong under omrörning och låt koka ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Rosta brödskivorna i ugnen eller i brödrosten.
Häll upp soppan i fyra ugnsfasta portionsskålar.
Lägg två brödskivor överst i varje skål.
Är skivorna stora kan du dela dem i mindre bitar.
Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 5 min tills osten är gyllenbrun.
- Servera genast.
Publicerat den
14 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar