Under ett knäckigt hasselnötstäcke gömmer sig en god päronfyllning.
Päronen kan bytas ut mot äpplen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skär päronen i skivor. Lägg päron, socker och vatten i en kastrull och låt alltsammans koka under lock tills päronen är mjuka, det tar 5-10 minuter. Fördela päronen och sockerlagen i 4 smorda portionsformar, ca 12 cm i diameter.
- Deg:
Kör smör och socker mjukt med en elvisp. Skilj äggulor från vitor och tillsätt gulorna i blandningen. Kör lite till med elvispen. Vispa vitorna till ett hårt skum. Mal hasselnötterna med en mandelkvarn eller i en matberedare. Rör först ner nötterna i äggulesmeten och vänd därefter försiktigt ner de vispade vitorna.
- Fördela hasselnötsmassan ovanpå päronen. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Servera pajerna ljumma eller rumsvarma med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.
Publicerat den
4 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar